Om wicca
  Baggrund
  Gudinden
  Guden
  Heksens leveregler
  Sabbatterne
  Esbaterne

Heksekunst
  Redskaberne
  Alteret
  Tegn og symboler
  Elementerne
  Farverne
  Runerne
  Tallene
  Tid for magi

Om magi
  Visualisering
  Meditation
  Magi for begyndere

Teksten som pdf
Tests og andet sjovt

enchantedforest.dk © 2006-2009

 

"And it harm none, do as you will" - så kort kan det siges. Dette er The Wiccan Rede, de otte ord, som danner den vigtigste retningslinie inden for wicca. Der findes ikke nogle "10 bud" eller andre deciderede regler inden for wicca. Følger man wiccas principper om, at det guddommelige findes i naturen og dens skabninger, falder dette helt naturligt.

En anden meget kendt sætning inden for wicca er "Alt du sender ud, vender trefoldigt tilbage" - også kendt som Trefoldsloven. Men som det er blevet påpeget af mange hekse, ligger der noget unaturligt i dette. Hvis balancen skal opretholdes, hvordan kan noget så vende trefoldigt tilbage? I stedet vil jeg nævne The Law of Return, som består grundlæggende af fire naturlove:

1. Alting er forbundet
2. Alting ender et sted
3. Naturen ved bedst
4. For hver handling er der en modreaktion.
 

Herpå vil jeg gerne fremlægge nogle af de andre tekster, som man støder på gennem wicca. Deres principper giver stof til eftertanke. Desværre er jeg ikke klar over, hvor de alle oprindeligt stammer fra. Det bør dog nævnes, at de ikke er ældre end wicca selv - dermed er de ældste ikke mere end allerhøjest 50 år gamle. Deres principper er dog ældre end som så.

~ Heksens 13 mål

 

~ Kraftens Lov

 

~ The Wiccan Credo

 

~ The Witches' Creed

 

~ Det Hellige Træ