Om wicca
  Baggrund
  Gudinden
  Guden
  Heksens leveregler
  Sabbatterne
  Esbaterne

Heksekunst
  Redskaberne
  Alteret
  Tegn og symboler
  Elementerne
  Farverne
  Runerne
  Tallene
  Tid for magi

Om magi
  Visualisering
  Meditation
  Magi for begyndere

Teksten som pdf
Tests og andet sjovt

enchantedforest.dk © 2006-2009

 

Hvor sabbatterne hovedsageligt er fejring af solen og dens cyklus, er esbaterne fejring af månen og Gudinden - helt præcis fejring af fuldmånen. I mange kulturer har man altid anset månen som knyttet til det feminine, og dette er meget naturligt, efter som både månens og kvindens cyklus varer lige længe. Månen er 27,3 dage om at fuldføre sin omdrejning i forhold til stjernerne, medens en fuld lunar cyklus er på 29,5 dage. Dermed er der 12-13 på et år. Månen har også altid haft stor betydning for os mennesker. Den har været lyset i den mørke nat, og den kontrollerer høj- og lavvande. Selv væskerne i vores menneskekroppe påvirker den. Og i dag, efter vi har haft folk på månen, så har den stadig sin fortryllende og mystiske glans over sig.

Nymåne
Nymånemagi bruges til personlig vækst, healing og velsignelser af nyt. Hvis man udfører ritualet rigtig, vil man mærke en virkning allerede ved den første fuldmåne.
På denne aften bliver den gamle kone genfødt som den unge jomfru. Dette er aftenen for forvandling og fornyelse. Den unge er i aften i hvidt, en farve som viser uskyld, livskraft og det nye. Hun er symbolet for livet, foråret, forførelse, fødsel, nysgerrighed, og hun styrer den nye og voksende måne.

Tiltagende måne
Den tiltagende måne styrker magi, som har med at skabe og forme, og den er en god tid, hvis man vil tiltrække sig ting - så som for eksempel held.
Den unge jomfru bliver ældre og visere, som hun nærmer sig sit moderlige aspekt. Men hun er stadig ung og fri.

Fuldmåne
Fuldmånen, den mægtigste af dem alle. Fuldmånemagi behøver ikke at ske akkurat på aftenen månen er fuld. Det kan ske tre dage før, på selve aftenen, og tre aftener efter. Det kan tage optil en cyklus før magien tager form og virker. Fuldmånen bruges for at blive fri af uønskede kræfter i dit liv, for at frigøre sig, beskytte sig og er den bedste tid til at spå. Brug fuldmånen til både at planlægge fremover og at se tilbage i tiden.
Moderen er symbolet for fuldmånen. Hendes beskyttelse, omsorg og varme fylder perioden. Hendes farve er dyp rød; hun styrer livmoren.

Aftagende måne
Efter fuldmånen bliver månen mindre. Den flotte kvinde fuld af liv er begyndt at ældes. Hun går fra at være den livsfyldte moder og bliver den vise kone.
Denne periode er bedst til at blive fri af uønsket energi, dårlige vaner og sygdom. Den gamles farve er sort, hun symboliserer vinter, nat, kundskab, reinkarnation og overgangen til dødsriget.

Mørk måne
Ved mørk måne står solen og månen i samme astrologiske tegn og på samme længdegrad. Altså er månen ikke at se på nattehimlen. Dette er en tid for hvile, for overvejelse og vurdering. Denne tid bør magi ikke udføres, men meditation er fint egnet. Den gamle ligger nu i hvile før hun bliver genfødt som den unge jomfru.

 

Månens cyklus

 

Nymåne

begyndelse

Voksende

bevægelse af ting

Første fjerdedel

formning af ting

Voksende

detaljer

Fuldmåne

fuldførelse

Aftagende

begyndende ødelæggelse

Sidste fjerdedel

absolut ødelæggelse

Mørk måne

hvile